کاربرد: برای یافتن یک مقدار از یک جدول به کار می رود. به این ترتیب که مقدار گفته شده را از ستون اول یافته، سپس در همان ردیف و در ستون گفته شده داده مورد نظر را به دست می آورد.
پارامترها:
lookup value: مقدار یا داده ای را که می خواهیم در جدول مورد جستجو قرار دهیم.
Table array: جدولی که می خواهیم جستجو در ان انجام شود.
Col index num: شماره ستونی از جدول فوق که می خواهیم جواب از ان ستون باشد.
Range Lookup: اگر بخواهیم تابع مورد نظر هنگامی که داده را پیدا نکرد، نزدیکترین مقدار را به ترتیب نزولی به عنوان جواب قرار دهد از True و اگر بخواهیم دقیقا همان داده را جستجو کند از false استفاده می کنیم.
شکل کلی این دستور به صورت زیر می باشد:
VLOOKUP(lookup_value,table_array,col_index_num,range_lookup)
به عنوان مثال فرض کنید یک جدول دارید با دو ستون شماره داوطلبی و نام و نام خانوادگی و جدولی دیگر با دو ستون شماره داوطلبی و نمره، که ترتیب جدول دوم نسبت به جدول اول به هم ریخته می باشد. حالا می خواهید در جدول اول یک ستون دیگر با نام نمره اضافه کنید و این نمره از جدول دوم پیدا شود و جلوی شماره داوطلبی و نام مربوطه قرار گیرد.
راه اول این است که شماره داوطلبی ها را یکی یکی در جدول دوم جستجو کنید و نمره آن را در جدول یک وارد کنید!!
و راه دوم استفاده از فرمول VLOOKUP می باشد ....
یکی دیگر از کاربردهایی که می توان برای این فرمول ارزشمند مثال زد، زمانی است که شما می خواهید اطلاعات جدول خاصی را از صفحه وبی که سطرهای آن مثلا روزانه در حال تغییر هستند، را در یک جدول ثابت نشان دهید. بدین صورت که جدولی که از وب گرفته شده است را در یک صفحه دیگر لود می کنیم و در جدول خودمان با توجه به ستونی که کلمه مشترک بین دو جدول دارد، از این فرمول استفاده می کنیم. در این حالت دیگر ترتیب سطرهای جدولی که از وب گرفته شده است مهم نمی باشد چون در جدول خودمان از جستجو توسط این فرمول استفاده می شود.
این که چگونه اطلاعاتی را از یک وبسایت دریافت کنیم را نیز به زودی توضیح خواهم داد... بسیار ساده و در عین حال جذاب و پر کاربرد است ...